Доверете се на типичните есенни храни, които предпазват от простудни заболяванияЕсента е

...
Доверете се на типичните есенни храни, които предпазват от простудни заболяванияЕсента е
Коментари Харесай

Най-вкусните и полезни есенни храни

Доверете се на типичните есенни храни, които защищават от простудни болести

Есента е сезонът, в който организмът ни се приготвя за студените месеци, когато физическата ни интензивност е по-ниска, а приемът на свежи плодове и зеленчуци е доста по-малък. От друга страна, това е и сезонът, в който гриповете, вирусите и инфекциите стартират да ни нападат, пише .

Заради смяната в климата ставаме много по-уязвими към всевъзможни заболявания. Специалистите поучават да се доверим на типичните есенни храни, които да ни предпазят от простудни болести.

Все отново, никой не е по-умен от природата и единствено би трябвало да се вслушаме в нейните упътвания, с цел да имаме тонус и сила. Желателно е есенното меню да дава отговор цветово на присъщите есенни багри - наситено зелено, мрачно жълто и ослепително оранжево.

Колкото по-колоритни са храните, които консумираме, толкоз по-добре за нашето здраве.

Най-вкусните есенни храни, потребни за здравето

Сладки картофи

Оранжевите представители на картофите са превъзходен избор на сегашния сезон на климатични промени. Те са доста потребни, защото съдържат бета-каротин и фибри в огромни дози. Освен това, могат да бъдат употребявани даже от хората, страдащи от диабет поради ниския си гликемичен показател.

Това значи, че въглехидратите в сладките картофи се освобождават по-бавно за разлика от елементарните им „ остарели ” събратя, което спомага за поддържането на постоянни равнища на кръвната захар.

Тиква

Още един апетитен оранжев представител, подобаващ за есенните месеци. Тиквата е не само чудесна украса за Хелоуин, само че и здравословна част от ежедневното ни меню. Богата на бета-каротин, витамин С и фолиева киселина, тиквата е главен антиоксидант.

Консумацията ѝ може да понижи риска от развиване на рак и да обезпечи отбрана против сърдечно-съдови болести. Тиквата е подобаваща за главно ястие, гарнитура или десерт, рецептите с тиква са в действителност неизчерпаеми, а тиквените сладкиши са обичано прелъщение.

Ябълки

Има ли потребност да ви споделяме какъв брой потребни са ябълките? Те съдържат флавоноиди, някои от най-мощните антиоксиданти. Редица изследвания са посочили, че хората, които ядат храна, богата на флавоноиди, имат по-нисък риск от сърдечни болести и инфаркт.

Круши

Крушите съдържат по-високи равнища на пектин от ябълките, като това ги прави ефикасни при намаляването на равнищата на холестерол и подкрепяне естествената работа на червата. Поради тези си свойства крушата постоянно се предлага от лекарите като хипоалергенен плод, който е с високо наличие на фибри.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР